Familiekonstellasjoner

swans, young swans, parental care-4342136.jpg

En grundig tilnærming til personlig vekst starter her. Enten du står overfor utfordringer på jobben, hindringer i relasjoner, spørsmål om avhengighet, helseproblemer eller et gjentagende tema; Familiekonstellasjoner tilbyr en ekstraordinær tilnærming for å kaste lys over og løse fastlåste mønstre.

Hva er en familiekonstellasjon?
En familiekonstellasjon er en metode som kan hjelpe deg med å få innsikt i hvorfor du gjør ting som du gjør, og er effektiv for å utforske de underbevisste mønstrene som har formet familien din og gjort deg til den du er.
Her finner du svar på hva som (ubevisst) påvirker oss i dagliglivet og hvorfor vi kanskje ikke føler oss bra eller ser ut til å nå våre mål. Under en familiekonstellasjon ser du på personer og hendelser innenfor ditt familiesystem som er sammenkoblet og kan påvirke fortiden, nåtiden og fremtiden. En familiekonstellasjon er en kraftfull og svært effektiv teknikk for å gjøre det underbevisste klart, og kan gjøre det lettere for deg å ta tak i dine (psykiske) utfordringer.

Hva er et system?
Et system er en gruppe mennesker med sine egne regler og lover, for eksempel en familie hvor alle har sin egen rolle. Virkningen av (ikke skrevne) regler og lover, forholdene mellom mennesker og de usagte rollene kan være ganske kompliserte. Dette kan føre til misforståelser og forvirring i systemet, forstyrre forholdet til partneren din, barna dine eller til en kollega eller sjef.
Fordi systemet kan “kvele deg”, og sette deg under press, kan det være vanskelig å være deg selv til enhver tid. Du sitter fast i mønstre og overbevisninger som hører til i systemet og som tidligere generasjoner muligens har overført ubevisst. Dette merker du ofte bare gjennom dine (psykiske) utfordringer. Ved en familiekonstellasjon kartlegger du alt dette.

Hvordan foregår en familiekonstellasjon?
En familiekonstellasjon gjøres under veiledning av en NLP/systemisk coach eller terapeut, med en gruppe deltakere som ofte ikke kjenner hverandre eller hverandres livshistorie. Dette betyr at en familiekonstellasjon ikke involverer din virkelige familie. Fra gruppen deltakere velger du intuitivt representanter for deg selv, familiemedlemmer og/eller andre personer du er knyttet til eller har spørsmål om. Når du har valgt representantene, plasserer du dem i rommet slik du tror de skal stå i forhold til hverandre. Dette rommet kalles «det vitende feltet». Når de er plassert i rommet, vil de under veiledning oppleve og kjenne på tankene og følelsene til menneskene de representerer. Følelser, eventuelle forviklinger og (uventede) spenninger kan dukke opp og utfolde seg. Dette kan være en intens opplevelse, der forventninger som ikke er uttalt, og undertrykt smerte kan komme til overflaten. Dette er ikke bare intenst og innsiktsfullt for deg selv, men også for representantene du har valgt ut. Også de får verdifull innsikt i egne spørsmål, temaer og ubevisste forbindelser med andre mennesker. Under familieoppstillingen kan det som er lagret og programmert i din underbevissthet vise seg, og systemet kan på den måten bli omorganisert.

Når er en familiekonstellasjon aktuell?
En familiekonstellasjon kan hjelpe deg når du vil løse et problem i livet ditt eller få svar på et spørsmål. Opplever du for eksempel ofte problemer på jobben? Kommer du ikke overens med visse mennesker? Kanskje er du for avhengig av noen, eller noen er for avhengige av deg. Har du spørsmål om helsen din, eller kanskje det er et gjentakende problematisk tema som du vil jobbe med for å ta et skritt videre? En familiekonstellasjon kan hjelpe deg med å se hvor du står fast eller hvor du virkelig kan skinne, og kan være en øyeåpner for deg. Ved å gjøre de usynlige og ubevisste prosessene og mønstrene synlige, ser du hva som styrer systemet ditt. Du ser hvor mønstrene kommer fra, hva deres hensikt er, men også hvorfor de hindrer deg i å være deg selv og leve livet ditt fullt ut. Du får mer innsikt, og dermed kan du også finne løsningen.

Vil du vite mer om en familiekonstellasjon?
Er du nysgjerrig på hva en familiekonstellasjon kan bety for deg og spørsmålet ditt? Du kan nå oss på +47 48595267 eller ta kontakt via vårt kontaktskjema. Du kan også planlegge en gratis rådgivningssamtale med oss.

NYHET
Kropp&Sinnbalanse og Mentalterapi samarbeider for å tilby familiekonstellasjoner!

Hvor: Yoga studio Jessheim, Bjørkevegen 39, 2068 Jessheim.
Når: 3 lørdager fra kl.10.00 til 16.00: 9.mars, 6.april og 27.april
Pris: * 1.500 NOK per dag for deg som ønsker å gjøre en familiekonstellasjon (det er plass til maks 10 personer. Prisen er inkludert en 30 minuter gratis coachingsesjon innen 2 måneder etter konstellasjonen.
* 500 NOK per dag form deg som ønsker å være representant (det er plass til 10 personer)
Betaling ved påmelding.
Vi tilbyr kaffe, te og noe forfriskende. 
Antall deltakere: fra 10 til maksimalt 20 personer
Påmelding: bruk kontaktskjemaet. Påmelding er bindende. Du får mulighet til å delta på en annen dato i tilfelle du blir syk. 
Påmeldingsfrist: 10 dager før konstellasjonene (henholdsvis 28 februar, 27 mars eller 17.april).

Arrangementet kommer til å bli avlyst i tilfelle mindre enn 10 deltakere har meldt seg på før påmeldingsfristene. I så fall får du pengene dine tilbake.

Skroll til toppen